İndeks:
Multi Split Klima Sistemleri
Multi split klima sistemleri yaşam alanlarınız için ihtiyaç duyulan iklimlendirme ihtiyaçlarının karşılanmasına yardımcı oluyor. Çoklu klima sistemleri anlamı taşıyan bu klimalardan evlerden işyerlerine kadar farklı alanlarda kullanım sağlayabiliyor.
Multi Split Klima Nedir?
Multi split klima tek bir duş üniteye bağlı olan ancak birden fazla split sistemi içeren klimalardır. Bu klimaların en büyük özelliği dış alanda büyük yer kaplamaya gerek kalmadan alanın ihtiyaç duyduğu klima ihtiyacının giderilmesini sağlamaktır. Yerden tasarruf ettirdiği gibi maliyet açısından da düşüklük sunan bu klimalar böylece çok sayıda klimaya ihtiyaç duyan yerler için idealdir.
Multi Split Klima Avantajları
Multi klimaların avantajları şu şekilde sıralanabilir;
- Farklı büyüklükte olan ortamlar için istenilen iklimlendirme taleplerinin karşılanmasında yardımcı olurlar. Böylece her mekan için ayrı ayrı dış ünite kurulması yerine tek bir noktadan istenen alana klima kurulumu yapılabilmektedir.
- Kurulum ve bakım işlemleri kolaydır, uzun ömürlü kullanım sağlar.
- Sessiz çalıştığından herhangi bir rahatsızlık oluşturmaz.
- Bireysel ve merkezi kontrol sistemi bulunduğundan pratik şekilde yönetmek mümkündür.
- Kompakt tasarımıyla birlikte tasarım açısından esneklik sunar.
Multi Split Klima Dezavantajları
Multi klima dezavantajları ise şu şekilde sıralanabilir;
- Sistem farklı modlarda çalıştırılmamaktadır. Başka bir deyişle sisteme bağlı olan üniteler aynı ısı değerlerine sahiptir. Örneğin bir üniteden soğuk hava bir üniteden ise sıcak hava alınmamaktadır.
- Bu sistemler için en büyük olumsuz taraf tek bir dış üniteye bağlı olduğundan bu ünitede arıza meydana gelmesi halinde yaşam alanındaki bağlı durumdaki tüm klimalar pasif duruma geçecektir.
Multi Split Klima Kurulumu
Hesaş Mekanik İklimlendirme sorunsuz bir kullanım için multi split klimaların kurulum işlemlerini yapmaktadır. Bir adet dış üniteye ve içeride talep edildiği kadar kaset ya da duvar tipi klimaya bağlanan bu sistemler, montaj işlemleri esnasında doğru sonuçlar alınması için titizlikle kurulmalıdır.
Aksi halde sistemden istenen verimlilik alınamayacağı gibi üniteye uzak kalan noktalarda verimlilik düşüşü yaşanabilecektir. Sistemin kurulumu sonrasında gerekli kontroller yapılarak sistem aktif hale getirilmektedir. Gerekli bakımlar ile uzun ömürlü ve sorunsuz şekilde sistemi kullanmak mümkündür.